Artistiesittelyssä Jonna – keittiönpöydältä kouluttajaksi

Lupasimme, että esittelemme kaikki artistimme tarkemmin, joten tästä se alkaa! Tänään vuorossa on Jonna, Joanna’s Beautyn omistaja ja perustaja. Annetaan nyt Jonnan kertoa itsestään, urastaan kauneusalalla ja meillä Joanna’s Beautyssa. 

Artistiesittelyssä Jonna - keittiönpöydältä kouluttajaksi 1
Kuva: Helianna Malinen

”Moikka! Olen Jonna 30-vuotias kolmen lapsen äiti ja ihanan mieheni aviovaimo. Kauneusalalle päädyin sattumusten kautta yli 10 vuotta sitten alkaneen harrastukseni ansiosta. 

Vuonna 2008 otin ensimmäiset rakennekynteni Thaimaassa ja sen jälkeen muutamia kynsiä myös Suomessa. Kertaakaan en ollut täydellisen tyytyväinen lopputulokseen ja alkuvuonna 2010 päätin, että kokeilisin tehdä itse itselleni kynnet – näin voisin moittia ainoastaan itseäni, jos lopputulos ei olisi mieleinen. Kauneusalaa opiskeleva ystäväni tilasi minulle suomalaisesta tukusta tuotteet ja välineet, sillä alusta asti minulla oli selvää, että käyttämäni tuotteiden pitää olla ehdottoman turvallisia. Ahkera harjoittelu alkoi.

Ystäviä, ystävien äitejä ja ystävien äitien kavereita

Pikkuhiljaa omien kynsien tekeminen laajentui ystävien kynsiin. Ajatus toiselle tekemisestä pelotti hirveästi, mutta lopulta myönnyin ja myöskin huomasin kuinka paljon nautin kynsien tekemisestä toisille – ja myöskin kuinka onnistuneita niistä tuli, vaikkei minulla koulutusta vielä ollutkaan. Käytin vapaa-aikani lukien tietoa netistä, seuraamalla kynsiaiheisia Facebook-ryhmiä ja kysymällä niissä ammattilaisten neuvoja. Ystävien lisäksi rakennekynsiä minulta halusivat myös ystävieni äidit ja sukulaiseni.

Rakennekynsiä tehtiin vanhempieni luona keittiönpöydällä, ystävieni luona keittiönpöydällä sekä omassa silloisessa kodissani Lappeenrannassa keittiön- ja olohuoneen pöydällä – enpä osannut tuolloin vielä aavistakaan, että näistä työskentelypaikoista voisi olla tulevaisuudessa erittäin hyvää apua ja kokemusta..

Lopulta, kun aloin saamaan yhteydenottoja ystävien äitien kavereilta, päätin, että nyt tästä täytyy tehdä ihan kunnolla virallista ja heti uuden vuoden jälkeen, tammikuussa 2013, marssin maistraattiin täyttämään toiminimihakemuksen – yhtäkkiä olin yrittäjä.

Finanssiala vaihtuu täyspäiväiseen yrittäjyyteen

Reilun vuoden verran ehdin tehdä sivutoimisesti rakennekynsiä, kunnes maaliskuussa 2014 ilmoitin silloiselle esimiehelleni finanssialalla, että älä ihmettele, kun en hae teille kesätöihin tulevana kesänä, haluan selvittää olisiko tästä omasta yrityksestäni kokoaikaiseksi työksi – ja siitähän oli.

Loppuvuodesta 2013 olin aloittanut rakennekynsikoulutuksissa käymisen ja koulutuksia oli lähes joka kuukausi. Keväällä 2014 kouluttauduin myös klassisiin ripsienpidennyksiin ja kesä menikin erittäin pitkiä päiviä tehden kotistudiossani lähes 100 asiakkaan kuukausivauhdilla.

Syksyllä jouduin jäämään ensimmäisen raskauden vuoksi sairaslomalle ja suurella työllä saavutettu vakiintunut asiakaskunta jäi hetkeksi ilman kynsi- ja ripsiteknikkoa. Toukokuussa 2016 avasin ensimmäisen kauneushoitolani Kuusankoskelle Kouvolaan ja siitä alkoi Joanna’s Beautyn tarina. Kerromme myöhemmissä blogikirjoituksissa, mitä kaikkea tuossa välissä tapahtuikaan, meidän vuosiin on nimittäin mahtunut paljon mielenkiintoisia käänteitä!

Koulutuksia, koulutuksia, koulutuksia

Minulle yrittäjänä oli äärimmäisen tärkeää, että kaikki mitä tehdään, tehdään kunnolla tai ei ollenkaan. Vuoden 2016 aikana suoritin 14 erilaista koulutusta, eli koulutuksia oli useammin kuin kerran kuukaudessa. Hoidin samalla kotona esikoistyttöäni Linneaa ja kasvatin yritystäni, joka sillä hetkellä työllisti lisäkseni kolme muuta kauneusalan ammattilaista.

Vuoden 2017 tammikuussa aloin odottamaan toista lastani Emiliä ja käytyjen koulutusten määrä puolittui. Sairaslomalle jouduin jäämään edellistä raskautta aiemmin – onneksi sain hyvät äitiysloman sijaiset asiakkailleni. Kesälle minulla oli varattuna kilpailuvalmennus, sillä syksyllä järjestettävät rakennekynsien SM-kilpailut kiehtoivat minua. Raskauden ja kovien kipujen vuoksi jouduin tämän kuitenkin perumaan ja siirtämään unelmaani tulevaisuuteen.

Kevättalvella 2018 päätin, että nyt on minun vuoteni ja aion hankkia SM-pokaalin syksyn kilpailuista kotiin. Alkoi ahkera kouluttautuminen ja valmentautuminen. Toukokuusta lokakuuhun kävin koulutuksissa, kilpailutreeneissä, tein asiakastyötä, johdin ja kehitin yritystäni sekä hoidin molempia lapsiani kotona – tästä en olisi mitenkään selvinnyt ilman mahtavia tukijoukkojani, joille olen ikuisesti kiitollinen, että olen päässyt toteuttamaan itseäni. Ahkeruus kannatti ja saavuin lokakuussa I Love Me -messuilta kotiin tuoreena Suomen Mestarina.

Halu olla enemmän

Suomen Mestaruuden 2018 jälkeen voitin myös Baltic Beauty 2018 kilpailuissa kultaa ja pronssia. Vuosi 2019 alkoi palautumisella edellisen vuoden tiukasta aikataulutuksesta, mutta pikkuhiljaa käännettiin taas katseet tulevaan – palo kilpailuareenoille oli kova.

Keväällä oli kuitenkin myönnettävä itselle, että kaikkeen ei pysty ryhtymään vaikka haluaisikin, sillä oma terveys on ensisijaisen tärkeää. Vähensin Nailympia Estonia 2019 kilpailuihin osallistumiskategorioita ja toin kilpailuista kotiin kaksi hopeamitalia.

Kesällä aloin taas treenaamaan syksyn SM-kilpailuja varten ja tällä kertaa halusin näyttää mihin kaikkeen pystyn – halusin voittaa Grand Prix palkinnon. Palkinnon voittaa se kilpailija, joka kerää eniten pisteitä koko kilpailussa ja niinpä osallistuin yhteensä 11 eri kategoriaan voittomahdollisuuksien lisäämiseksi. Lopulta voitin Nail Cup Finland 2019 kilpailuissa 6 kultaa, 2 hopeaa, 4 pronssia sekä tietysti tavoittelemani pääpalkinnon. Reilu kuukautta ennen kilpailupäivää olin saanut tietää odottavani toivottua kolmatta lasta, Juliusta, mutta päätin etten anna sen tällä kertaa estää unelmani toteuttamista ja suoritinkin täydellisesti viisi kilpailutyötä putkeen pienillä tauoilla kisapäivänä raskauden aiheuttamasta väsymyksestä ja pahoinvoinnista huolimatta.

Alkusyksystä minulle tarjoutui myös tilaisuus, jota olin odottanut pitkään ja jonka vuoksi osittain kilpailujen pariin olinkin lähtenyt – amerikkalaiselle geelibrändille haettiin kouluttajia Suomeen! Niinpä elokuun ensimmäisenä sunnuntaina vietin viisi tuntia kuvaten hakemusvideota englanniksi – halusin hakemuksesta täydellisen, enkä halunnut editoida videota, joten ottoja tuli paljon. Myöhemmin sain soiton, että minut oli valittu ja kouluttajakoulutus toteutetaan bootcamppina Tanskassa syys-lokakuun vaihteessa – kuinka jännittävää ja upeaa! Unelmani oli käynyt toteen.

Täydellinen tasapaino

Tällä hetkellä rakennan täydellistä tasapainoa kodin, salonkityön, kouluttamisen ja yrityksen johtamisen ja kehittämisen välille. Tämän vuoden prioriteettinani töissä on yrityksen kehittäminen ja palveluvalikoiman laajentaminen, joka tulee näkymään asiakkaille entistä parempana saavutettavuutena. Voi kun voisin jo kertoa sinulle, mitä kaikkea onkaan tulossa! Maltetaan kuitenkin vielä pieni hetki..”

Artistiesittelyssä Jonna - keittiönpöydältä kouluttajaksi 10

XoXo, Jonna

Käytyjä koulutuksiaSaavutetut palkinnot
yli 50Grand Prix winner
11 kultaa
4 hopeaa
5 pronssia
Palvelut
Premium-taso:
rakennekynnet
luonnonkynnen geelaus
geelilakkaus
Shellac-kestolakkaus

Kynsikoulutukset

Jaa ystäville